ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Orta Asya'nın geleneksel oyunlarından 'aşık-ordo'nun yaşatılması için etkinlikler düzenleniyor.

Gölbaşı Kırgızları Akkalpak Kültür ve Eğitim Derneğince, 'aşık-ordo' oyununun yeni nesillere aktarılması için çalışmalar yapılıyor.

Dernek bünyesinde kurulan Gölbaşı Akkalpak Aşık-Ordo Takımı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda mücadele ediyor.

Orta Asya'nın geleneksel oyunlarından olan aşık-ordo'nun yaşatılması amacıyla dernek tarafından ilçede çeşitli etkinlikler organize ediliyor.

Dernek Başkanı Moşal Güven, 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek '3. Uluslararası Altın-Tompoy Aşık-Ordo Turnuvası ve Kültür Festivali'nin gelecek yıl haziran ayında Gölbaşı'nda düzenleneceğini belirtti.

Kaynak: AA