Ziyaret kapsamında hastanenin teknik altyapısı, klinik donanımı ve hizmet kapasitesi hakkında bilgi alan Dönmez, çalışmaları yakından inceledi. Yaklaşık 21.000 metrekare kapalı alana kurulan ve 241 diş üniti ile 11 hasta yatağı kapasitesine sahip yeni hastane binasının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Hastane bünyesinde 8 diş hekimliği anabilim dalı kliniği, multidisipliner klinik, dijital estetik uygulamalar kliniği ve iki adet dental tomografi cihazına sahip radyoloji merkezi bulunuyor. Ayrıca 2 genel ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi ve engelli kliniğiyle 24 saat hizmet verebilecek kapasitede bir yapı oluşturulmuş durumda.

Milletvekili Fatih Dönmez, ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Osmangazi Üniversitemiz, yalnızca Eskişehir’in değil, bölge illerimizin de sağlık hizmetleri açısından önemli bir merkezi haline geliyor. Bu yeni yapı, ağız ve diş sağlığı alanında hem akademik hem de pratik anlamda büyük bir güç kazandıracak,” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Kürşat Bora Çarman ve Dekan Prof. Dr. Batu Can Yaman, projeye gösterdiği ilgiden dolayı Dönmez’e teşekkür ederek, yeni hastanenin Eskişehir’in sağlık altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Kaynak: Bülten