Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Milletvekili Nebi Hatipoğlu’ndan Meclis Mesaisi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, TBMM'de görüşülen Uzman Erbaş Kanunu teklifinin kabul edilen maddelerine ilişkin açıklama yaptı.

Eskişehir 03.07.2026 16:05 Yavuz Öztürk 35 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Milletvekili Nebi Hatipoğlu’ndan Meclis Mesaisi
Paylaş:
N

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) uzman erbaşların özlük hakları ve çalışma şartlarına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin ilk 8 maddesi kabul edilerek yasalaştı. Kurul çalışmalarına katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, düzenlemenin TSK bünyesindeki kahraman personel için hayırlı olmasını diledi.

Meclis Genel Kurulu'nda Uzman Erbaş Düzenlemesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapısını güçlendirmeyi ve personelin haklarını iyileştirmeyi hedefleyen kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Uzman Erbaş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 8 maddesi, yoğun bir çalışma temposunun ardından kabul edildi.

Nebi Hatipoglu

Milletvekili Hatipoğlu: "Kahraman Personelimize Hayırlı Olsun"

Genel Kurul’daki çalışmaları yakından takip eden ve destek veren AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, düzenlemenin önemine dikkat çekti. Sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları ve ordu mensuplarını bilgilendiren Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TBMM Genel Kurulu’nda Uzman Erbaş Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifini kabul ederek yasalaştırdık. Düzenlemenin, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve kahraman personelimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Nebi Hatipoglu

TSK İçin Stratejik Değişiklikler

Kabul edilen maddelerle uzman erbaşların görev şartlarının iyileştirilmesi ve TSK bünyesindeki personel disiplininin daha etkin kılınması hedefleniyor. Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da bizzat katılımıyla yasalaşan bu düzenleme, savunma alanındaki güncellemelerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Görüşmelerin kalan maddeler üzerinde devam etmesi bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Eskişehirli Ev Hanımının Hayran Bırakan Azmi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Eskişehirli Ev Hanımının Hayran Bırakan Azmi
WhatsApp
İhbar Hattı