Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, 23 Temmuz 2025 tarihinde Seyitgazi’de başlayan ve Afyonkarahisar’a yayılan orman yangınında hayatını kaybeden orman çalışanları ile gönüllü vatandaşları yayımladığı mesajla andı.
Vali Yılmaz'dan Duygusal Anma Mesajı
Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yeşil vatanı koruma uğruna yaşamını yitiren orman teşkilatı mensuplarını ve gönüllü vatandaşları andı. Vali Yılmaz, mesajında yaşanan acı olayı hatırlatarak orman yangınıyla mücadelede hayatını feda eden kahramanların unutulmadığını vurguladı ve şehit olan kişilere duyulan minneti dile getirdi.
Yeşil Vatan Uğruna Can Veren Kahramanlar
Vali Erdinç Yılmaz yayımladığı anma mesajında şu ifadelere yer verdi: "23 Temmuz 2025’te Seyitgazi ilçemiz Fethiye Mahallesi’nde başlayıp, Afyonkarahisar ili İhsaniye ilçesi Sarıcaova köyü yakınlarında yaşanan orman yangınında şehit olan orman personelimiz ile gönüllü kardeşlerimizi ve geçmişten bugüne yeşil vatan için ahirete irtihal eden bütün kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."
Söz konusu orman yangını, 23 Temmuz 2025 tarihinde Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Fethiye Mahallesi sınırlarında başlamıştı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler komşu il olan Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü yakınlarına kadar yayılmış, söndürme çalışmaları sırasında orman personelleri ve yardıma gelen gönüllü vatandaşlar hayatını kaybetmişti.