pebaşı Belediyesi Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’nde faaliyet gösteren Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi; dil ve konuşma bozuklukları ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların yanı sıra yetişkinlere ve Alzheimer hastalarına destek olmayı sürdürüyor. Merkez, 2026 yılının ilk altı ayında toplam bin 193 seanslık hizmet sundu.
Altı Ayda Bin 193 Seans Tamamlandı
Tepebaşı Belediyesi Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi’nde 2026 yılının Ocak-Haziran dönemini kapsayan altı aylık süreçte 73 ön değerlendirme ile 70 takip çalışması yapıldı. İki terapist ve bir büro personelinin görev yaptığı merkezde, 249 vakaya yönelik olarak toplam 848 terapi seansı uygulandı. Alzheimer alanında yürütülen çalışmalarda ise 15 ön değerlendirme ve 345 seans tamamlanarak toplamda bin 193 seanslık hizmet hacmine ulaşıldı.
Kişiye Özel Terapi Planı Uygulanıyor
Merkeze başvuran danışanlar öncelikle uzmanlar tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçiriliyor. Değerlendirme sonuçlarına göre uygun bulunan bireyler için kişisel gereksinimler ve farkındalık düzeyleri göz önünde bulundurularak özel terapi programları hazırlanıyor. Düzenli seanslar ve takip çalışmalarıyla desteklenen bu süreç; dil ve konuşma bozuklukları, öğrenme güçlüğü ve Alzheimer hastalarının iletişim becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Başkan Ataç: "Bütüncül Bir Hizmet Sunuyoruz"
Yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, merkezin bireylerin yaşamla bağını güçlendiren önemli bir sosyal destek alanı olduğunu ifade etti. Sundukları çalışmayı sadece bir terapi olarak görmediklerini belirten Ataç, bireyin özgüvenini ve toplumsal yaşama katılımını destekleyen bütüncül bir anlayışla hareket ettiklerini kaydetti. Alzheimer sürecinin aileleri de etkilediğini vurgulayan Ataç, uzmanlar eşliğinde verilen destekle yurttaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.